CĂLĂTORIȚI ÎNAPOI ÎN TIMP ȘI EXPERIMENTAȚI STILUL DE VIAȚĂ TRANSILVĂNEAN AUTENTIC

Renovată și reparată cu grijă, dragoste și atenție la orice detaliu, supravegheată de arhitecți cu experiență și îndemânare, sub privirea antrenată pentru compoziție și gust a unui artist, proprietatea noastră mansardată păstrează vii și de actualitate sufletul și detaliile unei ere apuse. Detalii originale ale arhitecturii și interioarelor amintesc de comunitatea săsească care a trăit în acest sat timp de 900 de ani.
Integrată total în mediul ambient pitoresc, proprietatea a fost, până destul de curând, casa unui apicultor, descendent al familiei Hellwig, care a trăit pe această proprietate timp de generații și încă este mărturia tăcută a vieții stăpânilor de dinainte.

CASA

Apartamentele și camerele noastre pun la un loc detalii autentice: mobilă veche, vechi unelte tradiționale și obiecte decorative care ar putea fi expuse, cu mândrie, într-un muzeu – toate aduc parfumul tradițiilor, moștenirii și culturii zonei. Facilitățile casei sunt toate modernizate în mod discret pentru a se contopi perfect.

Toate camerele noastre sunt spațioase, luminoase, aerisite și confortabile, cu paturi matrimoniale (1,60 x 2,00 m). Toate au baie proprie. În majoritatea camerelor noastre mai încape încă un pat și, în anumite cazuri, chiar două.

Casa originală patriciană cu două etaje este alcătuită dintr-un apartament mare cu doua camere, o sufragerie si doua bai proprii, întregul ansamblu putând găzdui cu ușurință un grup sau o familie (3-5 persoane). Se află la parter și are intrare proprie.

La primul etaj, tot cu intrare separată prin-un hol și pe scări, este un al doilea apartament format din două dormitoare învecinate, cu pat dublu, care pot găzdui 4-6 persoane.

Clădirea veche alăturată, redecorată de curând, mai sunt trei dormitoare separate, toate cu baie proprie – două la primul etaj și un alt apartament mai mare la parter, în care poate fi adăugat încă un pat, și care are propria sa sobă cu lemne. Fiecare etaj are intrare separată.

BUCATARIA

Vechiul Hambar principal și atelierele au fost retușate și transformate într-o zonă deschisă care îmbină armonios vechiul cu noul. Bârnele din stejar masiv dintr-un hambar vechi de 200 de ani au fost folosite la construirea unei noi structuri – bazată pe rămășițele și pe site-ul clădirii originale – toate sub un acoperiș nou construit și acoperit cu țigle tradiționale. Acest spațiu mare, boltit, include și găzduiește Academia Culinară, bucătăria masivă, zona de formare și preparare, care cuprinde zona de luat masa și are peste 120 mp per total.

LOGIA

Există de asemenea și o zonă separată, loggia, care poate găzdui până la 20 de persoane în jurul unei mese foarte mari, de de stejar, care oferă priveliști splendide ale proprietății și dincolo de aceasta. În ansamblu, această clădire creează spațiul Convivium, unde oaspeții pot gati, mânca, studia și petrece timp împreună – unii în grupuri mici, intime, și alții în adunări mai mari – toți bucurându-se de confortul și plăcerile unei case mari de țară.

BUCATARIA DE VARA

Ramasa aproape intacta de la costructia ei initiala, datand de mai bine de o suta de ani, bucataria de vara săsească transilvăneană, mare și spațioasa, are un spațiu pentru gătit, unde puteți încerca și experimenta metodele de gătit în stil tradițional sau unde puteți petrece timp relaxându-vă cu o băutură.

Cuptorul vechi de paine, unul dintre cele mai mari cuptoare din sat este folosit si astazi la facutul painii traditionale ardelenesti.

CURTEA

Curtea interioară mare, pavată neregulat cu piatră și având o abundență de flori, are o fântână tradițională și, la limita de est, are o viță de vie veche, dublă, care încă mai produce destui struguri pentru a ne putea produce propriul vin. În această zonă a curții mai există trei zone de relaxare separate, în aer liber, de care vă puteți bucura.

GRADINILE DE LEGUME

Grădinile de legume și plante sunt locul unde ne cultivăm și creștem legumele, plantele și fructele pe care le folosim în bucătăria noastră, pe care le veți utiliza la gătit și pe care le veți mânca. Dincolo de zidul cu pergolă din nord am început să plantăm o livadă cu pomi fructiferi și există, de asemenea, zone mai mari pregătite pentru a cultiva și mai multe legume și produse proaspete. Și aici oferim zone izolate, de relaxare, liniștite, pentru a vă putea bucura și desfăta cu priveliștea satului și a dealurilor împădurite ale zonei rurale transilvănene.

ZONA DE DIVERTISMENT

O zonă separată, spațioasă, de la etajul bucatariei, cuprinde zona de divertisment și lounge. Un spatiu de lucru cu calculator si imprimanta de birou, conexiune wi-fi la internet, jocuri de interior, o biblioteca de carti si reviste, un Smart TV si o statie pentru muzica sunt facilitatile fac aceasta zona utila si placuta pentru a petrece timpul aici.